Talentontwikkeling

Talent wordt nog vaak over het hoofd gezien. Te veel professionals kunnen niet laten zien wat ze écht in hun mars hebben. Ze geven wat er van hen gevraagd wordt, terwijl ze veel meer te bieden hebben. Dit zorgt vaak voor frustratie en teleurstelling bij de medewerker. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat er vaker sprake is van verzuim of van onderprestatie doordat de medewerker zich verveelt of niet gezien voelt. Uiteindelijk kan het leiden tot het vertrek van de medewerker.

 

Door medewerkers in staat te stellen om talenten bij zichzelf en bij elkaar te ontdekken,

ontstaat ruimte voor ontwikkeling en professionele groei.

In mijn programma’s krijgen deelnemers inzicht in hun talenten en hoe ze deze verder kunnen ontwikkelen. Want, alleen zicht hebben op je talenten is niet voldoende. Talent hebben voor schaatsen, maakt nog niet dat je de Olympische Spelen wint. Dat vraagt om trainen, oefenen, experimenteren, het ontwikkelen van vaardigheden, het vergroten van kennis. Dan groeit talent uit tot kracht en word je succesvoller.

Vaak durven medewerkers hun leidinggevende niet te vertellen over hun toekomstideeën als het gaat om bijvoorbeeld een andere functie en al helemaal niet als het gaat om een ontwikkelstap die buiten de organisatie ligt. Hoe graag je als leidinggevende ook zou willen dat alles bespreekbaar is, een medewerker ervaart het vaak anders. Het is daarom goed als een medewerker dit gesprek kan voeren met een externe coach. De medewerker kan dan makkelijker zijn verhaal doen en vrijuit spreken. Uiteraard wordt er vanuit dit gesprek niets zonder toestemming van de medewerker teruggekoppeld  naar de leidinggevende. Het uiteindelijke plan voor verdere ontwikkeling van de medewerker wordt door de medewerker zelf met de leidinggevende besproken. Afhankelijk van de wens van de medewerker kan ik bij dit gesprek aanwezig zijn.  

Ik bied talentontwikkeling in twee trajecten:

De Ontwikkelscan en Het Talenttraject

Hieronder in het kort de inhoud van beide trajecten. De volledige beschrijving van De Ontwikkelscan vind je hier. 

De Ontwikkelscan

 

Op basis van één gesprek helderheid over wat er aan de hand is en advies voor verdere ontwikkeling. 

De Ontwikkelscan bevat een DiSC-profiel van de medewerker en één gesprek om het profiel te bespreken en verder te verkennen wat er aan de hand is.

Inhoud van de ontwikkelscan:

 • Gesprek (telefonisch of via skype) met de medewerker om uitleg te geven over de ontwikkelscan en het DiSC-profiel. We plannen ook meteen een afspraak voor ons gesprek.

 • De medewerker ontvangt per e-mail de link naar de vragenlijst voor het DiSC-profiel. De medewerker kan deze invullen op het moment dat het hem/haar het best uitkomt. Na het invullen, ontvangt de medewerker het rapport met het profiel in zijn mailbox. 

 • Uitgebreid persoonlijk gesprek van ca. 2 uur waarin ik met de medewerker het rapport doorneem. Ik leg uit hoe bepaalde zaken tot stand komen en geef meer achtergrondinformatie.

 • Tijdens het gesprek verkennen we samen waar bepaald gedrag vandaan komt, welke valkuilen er zijn en waar mogelijkheden voor ontwikkeling liggen en wat er nodig is voor verdere ontwikkeling.

 

Wat levert de ontwikkelscan op

 • Helder inzicht in de gedragsstijl 

 • Inzicht in waarom en hoe bepaalde zaken worden gedaan

 • Duidelijkheid over wat er op dit moment voor zorgt dat de medewerker niet volledig tot z'n recht komt

 • Advies over ontwikkelmogelijkheden

 • Tips en handvatten om de verkregen inzichten verder uit te werken en in te zetten

De kosten voor De Ontwikkelscan bedragen € 397,- excl. btw.

Het Talenttraject
 

Het vervolg op De Ontwikkelscan. In Het Talenttraject gaan we heel gericht werken aan de inzichten en het advies uit De Ontwikkelscan. 

 

Inhoud van Het Talenttraject

 • In vier uitgebreide en persoonlijke sessies en ‘huiswerkopdrachten’ help ik je met de vervolgstappen voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

 • We maken een ijzersterk en concreet plan voor de doelen die jij voor ogen hebt en waar we de komende periode aan gaan werken. 

 • Ik help je om duidelijk te krijgen waar je energie van krijgt, hoe je daar meer van kunt doen, hoe je meer uitdaging vindt, hoe eruit kan komen wat je in je mars hebt, hoe je betrokkenheid en bevlogenheid (terug) krijgt zodat je met veel meer energie van nog grotere toegevoegde waarde kunt zijn. 

 • Je krijgt tips en advies over hoe je met je talenten kunt experimenteren en oefenen. 

 • Je krijgt handvatten aangereikt om je kennis te vergroten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

 • Tijdens elke sessie evalueren we de afgelopen periode, bespreken we de voortgang, wat ging er goed, waar wil je bijsturen? Waar sta je nu en wat heb je nodig om de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkelplan te zetten?

Het resultaat is dat jij weet wat je talenten zijn, hoe je deze kunt inzetten. Je wordt weer uitgedaagd in je werk en laat vol bevlogenheid zien wat je in je mars hebt. 

 

De kosten voor dit traject bedragen € 749,-- excl. btw.
 

Wil je meer informatie, kennismaken of aanmelden? Neem dan contact met me op via contact@mieke-bos.nl of 06 41 75 78 38.