In de wachtstandHet lijkt erop, althans zo voel ik het zelf op dit moment, dat veel dingen op pauze zijn gezet. Evenementen gaan niet door en worden uitgesteld, restaurants nog steeds gesloten, geen bezoekjes of wijntjes drinken met vrienden. We staan in een soort ‘wachtstand’. We wachten op het moment dat dit nare virus onder controle is en we weer kunnen doen wat we altijd al deden. Want, ook al weten we nog niet wanneer, deze fase gaat weer voorbij. Voor we het weten is alles weer terug naar ‘normaal’. Voor zover er ooit al sprake was van een ‘normaal’.

Dat brengt me meteen op de vraag die ik je wil stellen: wil je eigenlijk wel terug naar dat wat ‘normaal’ was voor jou? Wil je echt terug naar de situatie zoals die er was voordat Corona kwam? Of heeft deze periode een aantal zaken extra duidelijk (pijnlijk duidelijk misschien) gemaakt? En is het dus tijd om iets te veranderen in je leven en je werk?

Dit is het perfecte moment om ….

... te onderzoeken wat je wilt veranderen en hoe je dat kunt doen.

... jezelf af te vragen wat je diep van binnen het allerliefst wilt.

... te ontdekken hoe je wilt dat jouw ideale werk en loopbaan eruit zien.

... erachter te komen hoe jij van betekenis wilt zijn.

... te onderzoeken welke obstakels je ervaart, welke twijfel en angst nu nog in de weg staan om daar werk van te maken.

Misschien weet je al wat je graag zou willen, maar durf je dat nog niet hardop uit te spreken, durf je er nog niet echt voor te gaan.

Misschien heb je al wel ideeën, maar heb je nog niet exact helder hoe het eruit moet zien in je werk.

Nu is de tijd om daar werk van te maken.

Waarom zou je dat doen?

Om te voorkomen dat je straks terugvalt in het oude patroon en de tijd verder voorbij gaat zonder dat jij doet wat je het allerliefst zou willen, zonder dat jij kunt laten zien wat je nog meer te bieden hebt en wat je echt in je mars hebt.

Omdat je nu de verandering in je werk en je leven kunt maken, die je al zolang voor jezelf wilt.

Waarom is dit het juiste moment?

Voor veel mensen voelt het niet zo. Die zijn in de wachtstand gekomen. Maar het is toch veel waardevoller en krachtiger om zelf de regie te nemen dan af te wachten wat er gaat gebeuren en wat je kan overkomen? Ik heb nog nooit geloofd in de kracht van afwachten en dat doe ik ook nu niet. Jij bent zelf in de gelegenheid, ook nu, om je eigen pad uit te stippelen en je eigen doel te bepalen.

Er zal nooit een moment komen waarop alle omstandigheden perfect zijn. Als het nu niet het juiste moment is, is het dat straks ook niet en over een jaar ook niet. Want dan ben je druk, gaat de hond dood, doet de auto het niet, wordt de buurvrouw ziek, noem maar op. Als je niet wilt, is er altijd een reden om iets niet te doen. Maar als je wel wilt, vind je altijd een manier om aan de slag te gaan.

En als je nu begint, dan gaan er met elke stap (hoe klein ook) al dingen om je heen veranderen waardoor je steeds weer gemotiveerd raakt om door te gaan, om ook de volgende stap te zetten. Als je geen stappen zet, gebeurt er niets en blijft het bij denken over en verlangen naar. Met tot slot spijt dat je niet eerder bent begonnen.

Dus, wil jij echt terug naar je ‘normale’ situatie? Of toch maar liever niet?

Dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Zet een eerste stap. Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek met mij en ik help je op weg met minimaal twee tips waar je zelf meteen mee aan de slag kunt gaan.


Dan heb je de eerste stap gezet. En de eerste stap is altijd het moeilijkst. En ik beloof je dat deze stap echt de moeite waard is!

Meld je aan via www.mieke-bos.nl/kennismaking.


Spreek ik je snel?


Hartelijke groet,


Koptekst 1