Hoe inzicht niet ontstaat


Een paar weken geleden had ik een gesprek met mijn eigen coach. Ja, ik heb een coach. Iemand die me helpt stappen te zetten in mijn bedrijf. Ik ben het traject begonnen omdat ik verder wil groeien en mezelf wil blijven ontwikkelen. Ze denkt mee met de ideeën die ik heb (wat soms ook gewoon betekent dat ze zegt dat het absoluut geen goed idee is 😊) en laat me dingen doen die ik spannend vind. Dingen die ik zelf ook heb kunnen bedenken, maar zonder haar duwtje en soms confronterende opmerking, eerder niet heb gedaan.

Gelukkig heb ik hulp vragen en mezelf willen ontwikkelen nooit als een teken van zwakte gezien. In tegendeel. Er zijn anderen die het pad dat ik wil bewandelen, al gegaan zijn. Hoe gaaf is het dan dat ik van hen mag leren en in beweging kom waar ik dat anders niet of minder snel gedaan zou hebben.

Het belangrijkste inzicht dat ik tijdens het traject al heb gekregen, is dat het allemaal geen rocket science is. De dingen die ik moet doen, kan ik allemaal. Echt, niks ingewikkelds aan. Ik moet het alleen gaan doen en soms moet ik mezelf even over een drempel helpen. En het vraagt iets van m’n creativiteit. Waarvan ik tot voor kort nog dacht die helemaal niet te hebben, maar al jaren met succes blijk in te zetten (en dat is dan weer een inzicht vanuit een ander gesprek).

En al deze dingen die zo simpel lijken en het ook echt zijn, gelden ook voor jou. Want zeg eens eerlijk: hoe vaak heb jij al met jezelf afgesproken dat je werk gaat maken van dat gevoel dat er iets niet klopt in je werk, dat je erachter wilt komen wat je nog meer te bieden hebt, dat je je verder wilt ontwikkelen, je ambities waar gaat maken, de volgende stap in je carrière gaat zetten. En hoe lang duurt het nog voor je dat ook echt gaat doen? Op welk inzicht wacht je nog?

Veel mensen willen van meer betekenis zijn in hun werk en willen hun ambities waarmaken maar hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Ze denken na over wat ze kunnen doen. En hopen en wachten op een inzicht of een duwtje in de goede richting. Maar weet je, dat inzicht gaat niet vanzelf komen. Inzicht ontstaat nou eenmaal niet door alleen maar veel na te denken. Inzicht ontstaat door acties die je onderneemt. Nooit door nog meer nadenken. Want als dat zo zou zijn, dan had je dat inzicht immers allang gehad.

En dat is precies wat ik met mijn klanten doe: helpen inzicht te krijgen. En vanuit dat inzicht weet je welke acties je kunt ondernemen, zodat jij je ambities waar kunt maken en kunt laten zien wat je écht in je mars hebt.

Wil je weten hoe ik je hierin kan helpen? Bel me dan of stuur me een mailtje. Ook geen ingewikkelde actie 😊.

Spreek ik je binnenkort?

Ik wens je een mooie dag!

Hartelijke groet,


Koptekst 1