Een nieuw begin, juist nu!Het is een bijzondere tijd waarin we ons op dit moment met z’n allen bevinden. Onrust voor wat er nog gaat komen, paniek, angst en onzekerheid voor de toekomst. En ook ik word op bepaalde momenten geconfronteerd met deze gevoelens. Dan slaat het me lam, weet ik even niet wat ik moet of kan doen. Om er vervolgens weer op te vertrouwen dat het allemaal goed komt, om te zien dat er nog steeds dingen in beweging zijn en dat ik ook nu veel kan doen en kan bieden.


Wat ik altijd al doe maar nu nog meer en bewuster, is de natuur opzoeken. Bij voorkeur op m’n racefiets en dat kan gelukkig nog steeds. En wat me opvalt is de ontwikkeling die zich in de natuur afspeelt. Ondanks de gekte en onzekerheid van deze tijd, gaat de natuur gewoon verder in haar ontwikkeling. De lente komt eraan! Er is al veel mooi nieuw groen aan de bomen, de knoppen van de magnolia in onze tuin zijn bijna open en nu ik thuis werk hoor ik de hele dag vogels fluiten. De natuur laat ons zien dat er steeds weer een nieuw begin is, ook in tijden van onzekerheid en spanning. En…. de natuur vergist zich niet. Die weet dat het zin heeft om weer opnieuw te beginnen en door te blijven ontwikkelen.


En dat is wat ik jou ook zo gun. Blijven doorgaan en voor ogen houden wat je wilt. Aan deze onrustige periode komt ook weer een eind. Dus het is zaak om je ook nu te blijven ontwikkelen. Of misschien wel juist nu! Het is nu de tijd om dicht bij jezelf te blijven, je af te vragen waar je mee bezig bent en of dat nog echt is wat je graag wilt. Gebruik deze tijd om eens van een afstandje naar jezelf te kijken en de stappen te zetten die je tot nu toe nog niet hebt durven of kunnen zetten. Niet nu je plannen afzeggen omdat het zo onzeker voelt, juist nu doorzetten. Er is geen beter moment om de balans op te maken dan nu. Als straks alles weer ‘normaal’ is, zit je zo weer in de waan van alledag en komt het er niet meer van. Want zo gaat het immers al een tijdje.


Kijk naar de natuur, die stopt ook niet. Alles gaat door om straks volop te kunnen bloeien. Doe jij dat ook? Zodat je straks terug kunt kijken op deze periode en je er, ondanks alles, ook het positieve in kunt zien. Dat het je de kans heeft geboden om dichter bij jezelf te komen, je ambities weer helder voor ogen te hebben en dat je stappen hebt gezet om daar ook echt werk van te maken. Stap in het vertrouwen dat het allemaal goed komt. Neem zelf de regie. Het gaat om zelfleiderschap, laat die je door deze periode heen helpen en ervoor zorgen dat je straks sterker staat dan ooit tevoren.


Heb je vragen over hoe om te gaan met dat wat je op dit moment allemaal ervaart? Je onzekerheid, de spanning en hoe je vanuit zelfleiderschap aan de slag kunt gaan? Bel me dan of stuur me een appje. Bekijken we samen wat je bezighoudt en wat jij op dit moment kunt doen.


Ik ben er voor je!
Wil je mijn artikelen en tips meteen in je mailbox ontvangen? Meld je dan hieronder gratis aan.

 

 

 

Ik ga uiteraard vertrouwelijk met je gegevens om.

Koptekst 1