De vijf belangrijkste signalen die er op duiden dat er iets niet goed zit in je werk


Waarschuwing

Je bent met veel enthousiasme begonnen in je huidige baan. Het werk gaat goed, je hebt leuke collega’s, je bent druk met alles wat er van je wordt gevraagd en je leidinggevende is tevreden. En toch….

Er is iets dat niet klopt. Er is iets veranderd, maar je vindt het lastig om er de vinger op te leggen. En omdat je het niet goed weet, kun je er ook niet echt iets mee en lijkt het allemaal niet zo belangrijk. Maar er zijn signalen die er op duiden dat er echt iets aan hand is, dat er iets mis is en dat het tijd is om daar aandacht aan te besteden.

De vijf belangrijkste signalen die er op duiden dat er iets aan de hand is waar je zo snel mogelijk actie op moet ondernemen, zijn:

  1. Je haalt geen voldoening meer uit je werk en je krijgt er geen energie meer van.

  2. De taken die je moet doen, vind je steeds vaker ‘gedoe’ en bij een nieuwe opdracht zinkt de moed je in de schoenen omdat je er geen zin in hebt.

  3. Je telt de dagen tot het weekend en tot de volgende vakantie.

  4. Je ligt ’s nachts wakker met een gevoel van onrust omdat er meer in je zit dan je nu kunt laten zien, omdat je het anders wilt maar niet weet wat dat is en of je dat wel kunt.

  5. Je denkt erover om een andere baan te zoeken, omdat je daar misschien wel vindt wat je zoekt.

Herken jij een of meerdere van deze signalen? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Mensen gaan vaak veel te lang door voor ze in actie komen. Met alle gevolgen van dien. Verandering komt niet vanzelf en de signalen zoals ik ze hierboven heb benoemd, verdwijnen ook niet vanzelf. Daarvoor is het nodig dat jij gaat onderzoeken wat er aan de hand is en dat je actie onderneemt om erachter te komen wat er moet veranderen.

Dus, wil jij:

  • weer uitdaging hebben in je werk

  • weer met enthousiasme naar je werk gaan en energie en voldoening uit je werk halen.

  • niet langer nadenken over je ambitie, over wat je wilt en wat je kunt, maar er daadwerkelijk invulling aan geven?

Kom dan in actie! Onderzoek wat er mankeert aan of ontbreekt in je huidige werk. Bekijk vervolgens welke mogelijkheden er zijn om daar verandering in aan te brengen en wat je nodig hebt om dat te kunnen doen. En nu niet meteen denken dat er voor jou geen mogelijkheden zijn of dat jij datgene wat je wilt, niet kunt bereiken. Er zijn altijd mogelijkheden! Je moet er alleen wel zelf voor in actie willen komen.

Zie het als een reis. Als je op vakantie gaat, bedenk je ook van tevoren waar je naar toe gaat, wat je mee moet nemen en welke route je gaat volgen. En voor elke bestemming en accommodatie heb je iets anders nodig dat je meeneemt of waar je je op moet voorbereiden. Zo is het ook als het gaat om je werk. Bekijk waar je naar toe wilt, stippel de route uit en bereid je voor op de reis.

Veel succes!

Zoek je een sparringpartner? Iemand die je een paar stappen op weg helpt? Meld je dan nu aan voor een gratis inzichtsessie.

Hartelijke groet,

Mieke


Koptekst 1