Aan vakantie toe!?


Ze zit te staren naar haar agenda en telt nogmaals de dagen. Nog 8 dagen. Nog 8 hele dagen! Of kan ze er nog ergens iets afsnoepen? Een middagje vrij nemen nog misschien, maar ja dat is stom en ook zonde van de verlofuren. Nog 8 dagen… En dan? Dan is het eindelijk vakantie. Ze is er enorm aan toe. Heeft het even helemaal gehad. Heerlijk drie weken vakantie. Even geen gedoe, geen wekker ’s ochtends vroeg, geen deadlines, geen overleggen, geen planningen, geen e-mail. Even helemaal niets, lekker naar de zon, alleen maar leuke dingen doen, heerlijk uitrusten, eindelijk tijd om dat boek te lezen en die hele stapel tijdschriften die allemaal nog in de verpakking zitten. Alleen maar genieten, geen gezeur aan je hoofd. Ze kijkt er enorm naar uit. Ze is er zo aan toe! Maar…., eerst nog 8 dagen werken. Nog 8 hele dagen. Pfff….

Herken je wat hierboven staat? Ben jij ook aan vakantie toe? Heb jij ook al een tijdje dat het werk je niet echt meer lijkt te raken of dat je je juist aan veel meer dingen stoort? Je doet je ding natuurlijk wel, maar veel gaat op de automatische piloot. Je mist de energie die het je gaf en het plezier. Het kan zijn dat je inderdaad aan vakantie toe bent. En vakantie is natuurlijk altijd fijn 😊.

Maar het kan ook zijn dat er meer aan de hand is. En het is de moeite waard om dat voor jezelf te onderzoeken. Want hoe fijn vakantie ook is, problemen worden niet vanzelf opgelost en de situatie verandert ook niet vanzelf. Grote kans dat je al snel na je vakantie opnieuw tegen dezelfde dingen aanloopt.

Dus leun even lekker achterover, laat de boel de boel en denk eens rustig een paar minuten na over de volgende 3 vragen:

  1. Welke uitdaging ligt er voor je? Wat is jouw ‘lonkend perspectief’? Is er een project waar je een mooi resultaat kunt behalen of is er op persoonlijk vlak een uitdaging voor je of een kans om jezelf verder te ontwikkelen?

  2. Heb je het gevoel dat je van betekenis bent en een bijdrage levert met het werk dat je doet?

  3. Ben je voldoende in de gelegenheid om je te richten op de uitdaging en het lonkend perspectief? Heb je ruimte om bezig te zijn met je eigen ontwikkeling en besteed je de meeste tijd aan zinvol werk en van betekenis zijn? Of gaat er veel tijd verloren aan gedoe en randzaken?

Wat is jouw conclusie? Ben je inderdaad alleen aan vakantie toe? Of is er toch meer aan de hand? Als dat laatste het geval is, onderneem dan actie. Wat wil je dat er verandert, wat je wil je graag voor jezelf en hoe kun je daar invulling aan geven? De moeite van het onderzoeken meer dan waard. Misschien kun je daar tijdens je vakantie over nadenken en een plan voor maken. Dan kun je na de vakantie een nieuwe start maken en voorkom je dat je al vrij snel weer de dagen aan het tellen bent tot je volgende vakantie.

Veel succes met je overdenkingen en natuurlijk: een hele fijne vakantie!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het beantwoorden van de vragen of met het krijgen van meer inzicht in jouw huidige situatie? Meld je dan aan voor een gratis inzichtsessie.

Hartelijke groet,

Mieke


Koptekst 1