Blijf kijken!


“Blijf kijken! Blijf kijken! Naar mij blijven kijken! Nee, niet naar beneden kijken, daar wil je niet naar toe!”

“Ja, ja” denk ik ongeduldig en een beetje geïrriteerd, “makkelijk praten.” Ik vind het best een beetje spannend, ik probeer te begrijpen wat ‘ie roept en hoe me dat zou kunnen helpen, maar op dit moment voel ik dat nog even niet. Ik ben me vooral bewust van het feit dat ik niet de controle heb en dat het veiliger voelt om me vooral te richten op waar ik me bevind.

Ik ben op een groot parkeerterrein waar de trainer met pionnen een parcours heeft uitgezet en waar ik op mijn racefiets slalom moet fietsen. Nou ja, moeten is het natuurlijk niet want ik wilde dit zelf. En daarom ga ik dapper verder, want ik wil dit onder de knie krijgen en in alle omstandigheden die fiets, met mezelf erop, onder controle hebben. Na nog een paar rondjes heb ik het door en merk ik het verschil. Kijken waar je naar toe wilt, helpt echt om in control te blijven. Ik fiets relaxed om de pionnetjes heen. Scherpe bocht naar links dus kijken naar links, daarna bochtje naar rechts dus kijken naar rechts en niet naar het asfalt onder je fiets, want dan is de kans groot daar je daar ook terecht komt.

Wat ik wil vertellen met dit verhaal? Dat het beter is om te kijken naar waar je naar toe wilt dan je te richten op de situatie waar je nu bent. Als je iets anders wilt, kijk dan naar wat dat is en waar dat is. Blijf daar naar kijken, stuur daarnaartoe want dan kom je op de juiste bestemming. Als je je blijft richten op je huidige situatie, op de plek waar je nu bent, dan zie je geen nieuwe mogelijkheden, dan voel je alleen de onzekerheid en frustratie van nu en raak je de controle over jezelf kwijt. Richt je blik op waar je naar toe wilt, hou de controle over het stuur en koers jezelf zo naar de juiste bestemming.

Weet jij al waar je naar toe wilt? Durf jij daar al echt naar te kijken en blijvend je blik op te richten?

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken zodat je er ook echt komt? Meld je dan aan voor een gratis inzichtsessie. Ik help je graag een eindje op weg.

Hartelijke groet,

Mieke


Koptekst 1