Hoe vaak stap jij nog in dezelfde valkuil?


Ik loop door de gang op weg naar de spreekkamer. Het zweet staat in mijn handen, m’n hart klopt (gelukkig natuurlijk, maar iets minder zou vast beter zijn) en ik heb pijn in m’n maag. Ik voel me niet echt lekker zullen we maar zeggen. Wat ik het liefst nu zou doen, is teruggaan naar m’n kantoor, de deur sluiten en gewoon aan het werk gaan. Net doen of er niets aan de hand is. Maar dat kan niet, want ik heb iets belangrijks te doen. Niet makkelijk, wel belangrijk.

In de spreekkamer ga ik aan tafel zitten en hij neemt plaats tegenover mij. Op z’n vraag hoe het met me gaat, antwoord ik als altijd: goed. En nog voordat hij de kans krijgt iets te zeggen, praat ik meteen verder en hoor ik mezelf zeggen dat ik mijn ontslag wil indienen. Zo, dat is eruit.

Het werk dat ik hier doe, vind ik al een tijd niet meer zo leuk. Ik mis uitdaging en het gevoel dat ik van betekenis ben. Gelukkig heb ik een leuke nieuwe baan gevonden, die me meer uitdaging zal brengen.

Dit bovenstaande riedeltje heb ik nog een paar keer herhaald, voor me duidelijk werd dat ik steeds in dezelfde valkuil stap. Als je hetzelfde blijft doen, zal het resultaat ook altijd hetzelfde zijn.

Ik bleef solliciteren naar dezelfde functie en toch had ik telkens het gevoel dat het op deze plek wel zou lukken. Ik had het gevoel dat ik veel meer te bieden had dan wat ik kon laten zien. Maar als je niet precies weet wat dat is, dan wordt het lastig om het te vinden. En dan blijf je bij het bekende. Dan val je steeds terug op dat waarvan je weet dat je het kunt, wat veilig is. Maar dat wat je goed kunt, hoeft nog niet datgene te zijn waar je uitdaging in vindt of waar je hartje sneller van gaat kloppen.

Na opnieuw op een plek te zijn terechtgekomen waar ik al vrij snel wist dat ik er doodongelukkig zou worden, was het klaar. Ik ben op zoek gegaan naar wat ik nog meer te bieden heb. En dat is de start geweest van mijn bedrijf zoals dat er nu is.

Is dat allemaal vanzelf en vlekkeloos verlopen? Natuurlijk niet! Er was (en is) veel te ontdekken en te leren. Soms heb ik dingen gedaan waarvan ik achteraf wist dat ik er niet aan had moeten beginnen omdat ik dat bij het begin eigenlijk al wist. Soms dingen gedaan die bij de start fantastisch leken, maar gaandeweg toch niet passend waren. Is dat erg? Helemaal niet! Het heeft juist steeds meer duidelijk gemaakt wat ik écht wil doen, hoe ik mijn expertise wil inzetten, met wie ik wil werken en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En het heeft duidelijk gemaakt wat ik niet meer wil doen en ik weet wat m’n valkuil is. Die is inmiddels zo groot, dat ik hem niet meer over het hoofd kan zien en ik wel een enorme oelewapper moet zijn om daar nog weer in te stappen 😊. Maar hé, niets menselijks is me vreemd, dus ik heb hulptroepen die ik kan inschakelen voor het geval zich een ‘valkuil-gevalletje’ aandient.

En hoe zit dat met jou? Ook al eens van baan geswitcht om hetzelfde te gaan doen en erachter te komen dat het ook daar niet uitdagender werd? Heb je het gevoel dat je meer te bieden hebt maar komt dat nu nog niet uit de verf?

Zorg er dan voor dat je de juiste acties onderneemt, zodat je gericht op kunt zoek gaan en ook vindt wat je zoekt. Zodat je de mogelijkheid en ruimte vindt om te laten zien wat je écht in je mars hebt, om carrièrestappen te zetten en om van betekenis te zijn!

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen: het is het meer dan waard!

Kun je hulp gebruiken om erachter te komen wat de juiste stappen zijn voor jou? Neem dan contact met me op. Geheel vrijblijvend.

Hartelijke groet,


Mieke Bos

Adviseur - trainer - coach


06 41 75 78 38

contact@mieke-bos.nl

 

Kantooradres:

Bhome@work

Kamer B@22

Zomerdijk 9E

7942 JR  Meppel

Copyright © 2019 Mieke Bos  | Privacystatement  | Algemene voorwaarden

  • 266px-Instagram_logo_2016.svg
  • Twitter Classic
  • LinkedIn Social Icon

Correspondentieadres:
Jan van Arkelstraat 5

8325 EC Vollenhove