Over Mieke Bos

Ik geloof dat er nog te veel talent van mensen onbenut wordt gelaten. Veel medewerkers kunnen in hun huidige werk niet laten zien wat ze écht in hun mars hebben. Ze geven wat er van hen gevraagd wordt, terwijl ze veel meer te bieden hebben.

In mijn werk in loondienst heb ik vaak het gevoel gehad dat ik niet kon laten zien wat ik in m’n mars had. Ik had het gevoel dat er meer in me zat dan eruit kon komen. Ik zag dingen en had ideeën maar er werd niet naar gevraagd en het werd niet gehoord omdat het niet bij mijn functie hoorde.

Als ik bij mijn leidinggevende aangaf dat er meer in me zat dan ik met mijn huidige takenpakket kon laten zien, was in eerste instantie altijd de reactie ‘wat fijn dat je het aangeeft, dan kunnen we er iets mee’. Maar vervolgens bleef het stil. Het heeft voor mij vaak tot teleurstelling en frustratie geleid. Veel van hetzelfde doen dat makkelijk gaat, bracht voor mij geen uitdaging. Het gevolg was dat ik na een periode van hooguit 2 jaar besloot een andere baan te zoeken. Nieuwe organisatie, nieuwe informatie en dus nieuwe uitdaging. Dacht ik… Maar vervolgens herhaalde de geschiedenis zich. Tot ik me op een gegeven moment realiseerde dat ik telkens dezelfde stappen zette en dus ook telkens hetzelfde resultaat had: een baan waarin ik na korte tijd niet meer gelukkig was. Ik besloot het anders aan te pakken en ben een traject ingegaan om erachter te komen wat mijn talenten zijn, waar ik goed in ben en waar ik echt blij van word. Ik ben mezelf verder gaan ontwikkelen, ben opleidingen gaan volgen en ben (eerst naast mijn baan) mijn bedrijf begonnen en op een gegeven moment heb ik de sprong gewaagd en heb ik mijn baan opgezegd om volledig vanuit mijn eigen bedrijf te werken. Doen wat je het liefste wilt, je talenten volledig kunnen benutten en alles eruit halen wat erin zit, daar ben ik voor gegaan en daar help ik graag anderen mee.

De gesprekken met mijn leidinggevenden hebben destijds misschien niet altijd het gewenste resultaat gehad. Ik ben wel altijd het gesprek blijven aangaan, omdat ik vind dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn werkgeluk. Wat ik niet vertel, kan de ander niet weten en dan verandert er dus niets.

In m’n vrije tijd ga ik graag een rondje wielrennen om m’n hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen. Ik hou van een goed glas wijn en lekker eten, van gezelligheid en een goed gesprek. Ik ben graag onder de mensen maar geniet ook enorm van rust en het lezen van een spannend boek.

 

Wil jij ook alles uit jezelf halen en wil je weten hoe ik jou daarbij kan helpen? Neem dan contact met mij op of meld je aan voor een gratis sessie

 

Ik ontmoet je graag!