De Effectiviteitsscan

Op basis van één gesprek helderheid over wat er aan de hand is en advies over verander- en verbetermogelijkheden.

 

Doen wat er écht toe doet. Dat is de essentie van professioneel werken. Wat je doet, zó doen dat het voor de organisatie waar je werkt van toegevoegde waarde is.

 

Voor medewerkers en leidinggevenden

Veel medewerkers ervaren een hoge werkdruk. Dit heeft impact op de gezondheid en het werkplezier van de medewerker en heeft gevolgen voor de productiviteit binnen de organisatie. Een hoge werkdruk zorgt vaak voor een hoger ziekteverzuim, daarnaast worden medewerkers minder productief omdat ze soms door de bomen het bos niet meer zien. De e-mailbox van veel medewerkers is een eigen leven gaan leiden en door het ervaren van veel werkdruk zijn medewerkers vaak niet meer in staat om met open vizier naar nieuwe taken en mogelijkheden te kijken of naar de werkgewoonten die zijn ontstaan. Medewerkers leven en werken in de waan van de dag en weten zelf vaak niet hoe ze hieruit moeten komen en hoe ze een adequate en effectieve manier van werken kunnen implementeren. Werkdruk en stress adequaat aanpakken begint met verkrijgen van inzicht en het creëren van overzicht.

 

Herken je dit als leidinggevende bij een van jouw medewerkers? Of herken jij het als medewerker zelf en wil je hier graag verandering in aanbrengen? Wil je meer werkplezier ervaren, meer focus aanbrengen en een grotere bijdrage leveren aan de doelen van je team en de organisatie? Ervaar je werkdruk, is er te veel te doen in te weinig tijd en wil je weten hoe je effectiever en efficiënter kunt werken?

 

Maak dan een afspraak voor De Effectiviteitsscan.

Op basis van één gesprek helderheid over wat er aan de hand is en advies over verander- en verbetermogelijkheden.

 

De Effectiviteitsscan ziet er als volgt uit

  • Gesprek (telefonisch of via skype) met de medewerker om uitleg te geven over de effectiviteitsscan en over het DiSC-profiel. We plannen ook meteen een afspraak voor ons gesprek.

  • De medewerker ontvangt per e-mail de link naar de vragenlijst voor het DiSC-profiel. De medewerker kan deze invullen op het moment dat het hem/haar het best uitkomt. Na het invullen, ontvangt de medewerker het rapport met het profiel in zijn mailbox.

  • Uitgebreid persoonlijk gesprek met de medewerker waarin we het rapport doornemen. Ik leg uit hoe bepaalde zaken tot stand komen en geef meer achtergrondinformatie.

  • Tijdens het gesprek verkennen we verder wat redenen voor werkdruk kunnen zijn, welke valkuilen er zijn, waar verbeterpunten liggen en wat nodig is om effectiever te werken.

 

Wat levert de effectiviteitsscan op

  • Helder inzicht in jouw werkgewoonten, jouw manier van plannen, organiseren en communiceren

  • Inzicht in waarom en hoe je bepaalde zaken doet

  • Duidelijkheid over wat er op dit moment voor zorgt dat je te veel werkdruk ervaart en onvoldoende focus kunt aanbrengen

  • Advies over het implementeren van nieuwe werkwijzen

  • Tips en handvatten om de verkregen inzichten verder uit te werken en in te zetten

Waarom het goed is de effectiviteitscan met een externe coach te doen

Medewerkers durven vaak niet alles met hun leidinggevende te bespreken. Ook niet als het gaat om het ervaren van werkdruk. Je hoort toch immers alles aan te kunnen? Vaak voelt het voor medewerkers als een zwaktebod om aan te geven dat iets niet helemaal lekker loopt. Hoe graag je als leidinggevende ook zou willen dat alles bespreekbaar is, een medewerker ervaart het vaak anders. Het is daarom goed als een medewerker dit gesprek kan voeren met een externe coach. Als ervaren adviseur, trainer en coach beschik ik over de juiste expertise om deze gesprekken te voeren en helderheid te creëren. De medewerker kan makkelijker zijn verhaal doen, kan vrijuit spreken en we halen de essentie van wat er speelt boven water.

 

Belangrijk om te weten

Bij DiSC zijn er geen goede en slechte antwoorden en bestaan er geen goede en slechte profielen. Het is een weergave van jouw gedragsstijl, met jouw kwaliteiten en mogelijke valkuilen. Het DiSC-rapport is persoonlijk en vertrouwelijk. Ik deel dit rapport of uitkomsten ervan nooit zonder jouw toestemming met anderen. Op basis van ons gesprek maak ik een advies voor het vervolg. Tijdens ons gesprek bepalen we samen wat en hoe de terugkoppeling naar de leidinggevende plaatsvindt.

 

Investering

De kosten voor de effectiviteitscan bedragen € 397,-- excl. btw

Wil je meer informatie, kennismaken of aanmelden? Neem dan contact met me op via contact@mieke-bos.nl of 06 41 75 78 38.