Persoonlijke effectiviteit voor medewerkers en leidinggevenden

Doen wat er écht toe doet. Dat is de essentie van professioneel werken. Wat je doet, zó doen dat het van toegevoegde waarde is. 


Veel medewerkers ervaren een hoge werkdruk. Dit heeft impact op de gezondheid en het werkplezier van de medewerker en heeft gevolgen voor de productiviteit binnen de organisatie. Medewerkers leven en werken in de waan van de dag en weten zelf vaak niet hoe ze hieruit moeten komen en hoe ze een adequate en effectieve manier van werken kunnen implementeren. Effectief werken en werkdruk en stress adequaat aanpakken begint met verkrijgen van inzicht en het creëren van overzicht. 


Ik help om werkgewoonten te verbeteren met als uitgangspunt dat focus ontstaat op kerntaken, dat talent optimaal wordt benut en doelen worden gerealiseerd.

Iedereen is uniek en dat geldt ook voor de manier waarop je je werk organiseert en met tijd en werkdruk omgaat. Er bestaat niet een universele aanpak voor timemanagement en effectiviteit. Wat voor jouw collega werkt, kan op jou helemaal niet van toepassing zijn.

 
In mijn aanpak staat jouw persoonlijke gedrag- en werkstijl centraal, het DISC-profiel. Dit profiel biedt de basis voor echte persoonlijke effectiviteit.  
We starten dit traject met het verkrijgen van inzicht in jouw gedrag- en werkstijlen, jouw persoonlijke disc-profiel. Je ontvangt hiervoor de link naar een vragenlijst die je in kunt vullen wanneer jou dat het best uitkomt. Op basis van dit persoonlijk profiel bekijken we wat het best bij jou past als het gaat om persoonlijke effectiviteit en waar jij de beste resultaten mee zult behalen. Het resultaat is altijd persoonlijke groei, professioneler werken en je talenten nog beter in kunnen zetten zodat je van grotere toegevoegde waarde bent.

Ik bied twee programma's om te werken aan persoonlijke effectiviteit:

De Effectiviteitscan en het Traject Persoonlijke Effectiviteit. 

Hieronder in het kort de inhoud van beide programma's.

De volledige beschrijving van De Effectiviteitsscan vind je hier

Ondernemende effectiviteit met DiSC-profiel

Op basis van één gesprek helderheid over wat er aan de hand is en advies over verander- en verbetermogelijkheden.

De Effectiviteitsscan bevat een DiSC-profiel van de medewerker en een gesprek om het profiel te bespreken en verder te verkennen wat er aan de hand is. 

 

De Effectiviteitsscan ziet er als volgt uit

 • Gesprek (telefonisch of via skype) met de medewerker om uitleg te geven over de effectiviteitsscan en over het DiSC-profiel. We plannen ook meteen een afspraak voor ons gesprek.

 • De medewerker ontvangt per e-mail de link naar de vragenlijst voor het DiSC-profiel. De medewerker kan deze invullen op het moment dat het hem/haar het best uitkomt. Na het invullen, ontvangt de medewerker het rapport met het profiel in zijn mailbox.

 • Uitgebreid persoonlijk gesprek met de medewerker waarin we het rapport doornemen. Ik leg uit hoe bepaalde zaken tot stand komen en geef meer achtergrondinformatie.

 • Samen bekijken we wat redenen voor werkdruk kunnen zijn, welke valkuilen er zijn, waar verbeterpunten liggen en wat nodig is om effectiever te werken.

Wat levert De Effectiviteitsscan op:

 • Helder inzicht in jouw werkgewoonten, jouw manier van plannen, organiseren en communiceren

 • Inzicht in waarom en hoe je bepaalde zaken doet

 • Duidelijkheid over wat er op dit moment voor zorgt dat je te veel werkdruk ervaart en onvoldoende focus kunt aanbrengen

 • Advies over het implementeren van nieuwe werkwijzen

 • Tips en handvatten om de inzichten die je hebt gekregen verder uit te werken en in te zetten

De kosten voor De Effectiviteitsscan bedragen € 397,00 excl. btw.

Traject Persoonlijke Effectiviteit

Het vervolg op De Effectiviteitsscan. In dit traject gaan wel heel gericht werken aan de inzichten en het advies uit De Effectiviteitsscan.

 

In dit programma komt alles aan bod om je werkgewoonten onder de loep te nemen en een nieuwe, effectieve manier van werken te creëren. Je ervaart weer meer overzicht, focus en werkplezier. 

 • In vier uitgebreide en persoonlijke sessies gaan we heel gericht werken aan jouw werkgewoonten, jouw manier van plannen, organiseren en communiceren

 • Je leert de uitgangspunten kennen en toepassen om bewust en effectief te werken

 • Je leert hoe je overzicht creëert, structuur aanbrengt en hoe je de doorstroming in je eigen werk goed inricht.

 

Inhoud van het programma

 • Hoe je jouw werkgewoonten kunt ombouwen naar effectieve en efficiënte werkgewoonten

 • Effectief taak- en tijdmanagement

 • Het inrichten van werkprocessen en het optimaal gebruik maken van de werkplek en beschikbare middelen

 • Het effectief inrichten van e-mail en agenda

 • Het ordenen van informatie

 • Hoe je prioriteiten stelt als alles prioriteit heeft

 • Het vergroten van jouw productiviteit, resultaatgerichtheid, focus en bewustzijn

De kosten voor dit traject bedragen € 749,00 excl. btw.

Wil je meer informatie, kennismaken of aanmelden? Neem dan contact met me op via contact@mieke-bos.nl of 06 41 75 78 38.