Het DiSC-profiel

In mijn programma's maak ik gebruik van het DiSC-profiel. Ik ben gecertificeerd DiSC-trainer, en -coach. 

DiSC

Het DiSC-instrument is een persoonlijkheidsanalyse. DiSC geeft mensen een diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. Een DiSC-profiel is een mooi begin voor persoonlijke ontwikkeling. Met het DiSC-profiel ontstaat bewustwording en zelfinzicht. We brengen jouw unieke gedragsstijl in kaart. Je krijgt antwoord op vragen als:
•    Hoe doe je de dingen die je doet?
•    Wat zijn specifieke kwaliteiten?
•    Waar liggen mogelijkheden voor ontwikkeling?

Het DiSC-profiel helpt je om je sterke kanten uit te bouwen en om de mogelijkheden voor ontwikkeling helder te krijgen. Ook ga je teamleden, collega’s of partners beter begrijpen en je leert hoe je effectiever met ze kunt communiceren en samenwerken. 

DiSC-cirkel-NL-300x273.png

Werkwijze

We beginnen met een telefonische intake waarin ik uitleg hoe DiSC werkt. Je ontvangt van mij per e-mail een link naar een vragenlijst. Deze vragenlijst kun je invullen op het moment dat het jou uitkomt. Wanneer je de vragenlijst hebt ingevuld ontvang je meteen een rapport waarin jouw DiSC-profiel wordt uitgelegd. Bij DiSC zijn er geen goede en slechte antwoorden, geen goede en slechte profielen. Het is een weergave van jouw gedragsstijl, met jouw kwaliteiten en mogelijkheden voor ontwikkeling. 

In een uitgebreid en persoonlijk gesprek bespreken we het rapport. Ik leg je uit hoe het rapport is samengesteld en ik zal een aantal zaken verder voor je verduidelijken. We bespreken op basis hiervan hoe een ontwikkeltraject eruit kan zien.  

Het DiSC-rapport is persoonlijk en vertrouwelijk. Ik deel dit rapport of uitkomsten ervan nooit zonder jouw toestemming met derden. 

Ook voor teamontwikkeling

Het DiSC-profiel kan ook heel goed gebruikt worden voor teamontwikkeling. Hoe beter teamleden elkaars gedragsstijlen kennen en begrijpen, hoe soepeler ze met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Bovendien kan het helpen om conflicten binnen een team op te lossen. Het team gaat ontdekken hoe ze zaken anders aan kunnen pakken, beter kunnen communiceren, elkaars talenten beter kunnen gebruiken. Alles met als resultaat een betere samenwerking die ertoe leidt dat de doelen van het team en de organisatie worden behaald. Een DiSC-teamanalyse is een eerste stap in de bewustwording en vormt het vertrekpunt voor teamontwikkeling.

Wil je meer informatie, kennismaken of aanmelden? Neem dan contact met me op via contact@mieke-bos.nl of 06 41 75 78 38.